Welkom op de site van Stichting AED Albergen waarop we nieuws en andere informatie van én over onze stichting willen delen met geïnteresseerden. Maar niet alleen nieuws van onze stichting. Ook algemene AED gerelateerde zaken zijn hier te vinden. Mocht u iets missen, dan horen we het graag.

Betekenis AED

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Onze stichting heeft in Albergen een dekkend netwerk van AED-apparaten.

AED - Daar redt je levens mee!

AED Cursussen

Ongeveer 250 cursisten krijgen jaarlijks de uitnodiging van ons voor het volgen van de herhalingscursus. Deze vindt plaats in de periode van oktober t/m maart en duurt ongeveer twee uur. 

Nieuwe cursussen

Oktober 2023 beginnen we weer met de nieuwe AED cursussen voor "beginners". Meld je nu alvast aan via het contact formulier op onze website of via aedcursusplanning@aedalbergen.nl. Je moet er toch niet aan denken om machteloos toe te moeten kijken in een noodsituatie?

 Stichting AED Albergen beheerd 23 AED's in en rondom Albergen en zorgt jaarlijks voor een AED training aan ruim 250 mensen.

Wat te doen bij een hartstilstand

Stap 1

Controleer het bewustzijn

Stap 2

Geen reactie? Bel direct 112

Stap 3

Controleer ademhaling

Stap 4

Start reanimatie
30 borstcompressies
Beadem 2 keer
Sluit AED aan

Stichting AED Albergen

de Hagen 20
7665DP  Albergen