Aanmelden nieuwe cursisten

geplaatst op: 01-10-2023

Albergen

Nu de winter nadert zijn in Albergen de herhalingscursussen reanimatie en AED-bediening weer begonnen. Tot in februari 2024 krijgen de 250 cursisten een oproep om hun vaardigheid weer op peil te brengen. Dat het wenselijk is dat zo veel mogelijk mensen kunnen reanimeren blijkt ook uit het feit dat in reclameblokjes op radio en tv vaak een oproep wordt gedaan om te leren reanimeren.

Belangrijk

Onlangs bleek nog weer eens hoe belangrijk het is dat in geval van een hartstilstand direct kan worden geholpen. Tijdens een avondje sporten werd één van de deelnemers getroffen door een hartstilstand. Doordat de enige persoon in de buurt, die kon reanimeren, op een perfecte manier handelde, is de schade voor de patiënt tot een minimum beperkt gebleven. Het commentaar van de hulpverlener, naderhand: “Ik moet er niet aan denken dat ik er bij had gestaan zonder te weten wat te doen, zo maar iemand dood te laten gaan zonder iets te doen. Ik ben blij dat ik me destijds heb laten overhalen de cursus te volgen.” De gereanimeerde patiënt, samen met zijn vrouw trouw cursist, vertelt dat hij er nooit bij heeft stilgestaan dat hij zelf ooit die hulp nodig zou hebben. Nog meer dan voorheen ziet hij het nut van de cursus in en hij spoort iedereen aan er over na te denken hoe hij of zij zich zou voelen als toeschouwer wanneer hij of zij betrokken raakt bij een patiënt met een hartaanval en dan niet zou weten wat te moeten doen.

Aanmelden

De Stichting AED Albergen roept iedereen die de cursus wil gaan volgen op, zich aan te melden. Dat kan via aedcursusplanning@aedalbergen.nl of tel. 06-34637810. De cursus neemt één avond in beslag (19.00-22.00 uur). Daarna moet jaarlijks een herhalingscursus gevolgd worden, wederom één avond en deze duurt twee uur.

Alle cursussen worden gegeven in sporthal De Danne Refterstraat 3 7665AB Albergen.

Wat te doen bij een hartstilstand

Stap 1

Controleer het bewustzijn

Stap 2

Geen reactie? Bel direct 112

Stap 3

Controleer ademhaling

Stap 4

Start reanimatie
30 borstcompressies
Beadem 2 keer
Sluit AED aan

Stichting AED Albergen

de Hagen 20
7665DP  Albergen